Efekty współpracy z Bankiem Żywności

Logo Banków Żywności i Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym

Podprogram 2017 – Informacja o efektach

Stowarzyszenie Klub Kobieta 2000 przy współpracy z Bankiem Żywności w Gorzowie Wlkp. realizowało Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa Podprogram 2017 współfinansowany z Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym, którego celem było zapewnienie najuboższym mieszkańcom Polski pomocy żywnościowej oraz uczestnictwa w działaniach w ramach środków towarzyszących, w okresie sierpień 2017 – czerwiec 2018.

Osoby potrzebujące otrzymały bezpłatnie artykuły spożywcze:

  • warzywne i owocowe (groszek z marchewką, fasola biała, koncentrat pomidorowy, buraczki wiórki, powidła śliwkowe);
  • skrobiowe (makaron jajeczny, makaron kukurydziany bezglutenowy, ryż biały, kasza gryczana, herbatniki maślane);
  • mleczne (mleko UHT, ser podpuszczkowy dojrzewający);
  • mięsne (szynka drobiowa, szynka wieprzowa mielona, pasztet wieprzowy, kabanosy wieprzowe, filet z makreli w oleju);
  • cukier (cukier biały, miód wielokwiatowy);
  • tłuszcze (olej rzepakowy);
  • dania gotowe (gulasz wieprzowy z warzywami).

Pomoc żywnościowa trafiła do 1200 osób z terenu powiatu choszczeńskiego znajdujących się w trudnej sytuacji życiowej.

Osobom potrzebującym wydaliśmy 62 tony żywności.

W ramach Podprogramu 2017 dla osób korzystających z pomocy żywnościowej nie prowadzono warsztatów edukacyjnych w ramach działań towarzyszących.

Dodaj komentarz