Efekty współpracy z Bankiem Żywności

Logo Banków Żywności i Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym

Podprogram 2018 – Informacja o efektach

Stowarzyszenie Klub Kobieta 2000 z terenu województwa zachodniopomorskiego przy współpracy z Bankiem Żywności w Gorzowie Wielkopolskim realizowało Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa Podprogram 2018 współfinansowany z Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym, którego celem było zapewnienie najuboższym mieszkańcom Polski pomocy żywnościowej oraz uczestnictwa w działaniach w ramach środków towarzyszących w okresie wrzesień 2018 – czerwiec 2019.

Osoby potrzebujące otrzymały bezpłatnie artykuły spożywcze:

  • warzywne i owocowe (groszek z marchewką, fasola biała, koncentrat pomidorowy, buraczki wiórki, powidła śliwkowe);
  • skrobiowe (makaron jajeczny, makaron kukurydziany bezglutenowy, ryż biały, kasza gryczana, herbatniki maślane);
  • mleczne (mleko UHT, ser podpuszczkowy dojrzewający);
  • mięsne (szynka drobiowa, szynka wieprzowa mielona, pasztet wieprzowy, kabanosy wieprzowe, filet z makreli w oleju);
  • cukier (cukier biały, miód wielokwiatowy);
  • tłuszcze (olej rzepakowy);
  • dania gotowe (gołąbki w sosie pomidorowym).

Pomoc żywnościowa trafiła do 1200 osób znajdujących się w trudnej sytuacji życiowej, z terenu powiatu choszczeńskiego.

Osobom potrzebującym wydaliśmy 35 ton żywności, na kwotę 261.081,70 zł.

W ramach Podprogramu 2018 dla osób korzystających z pomocy żywnościowej nie prowadzono działań towarzyszących.

Dodaj komentarz